Forårssæsonen 2019

Vi indledte forårssæsonen vidunderligt støttet af Frederiksberg Fonden
Onsdag d. 27. februar 2019 :
I music&talk serien Rusland – Musikken, Maden og Menneskene havde vi besøg af den filmaktuelle unge danske komponist,                     Nicklas Schmidt, som hoppede ind for en inddisponeret Rikke Helms.

Nicklas Schmidt er – som den eneste dansker – uddannet klassisk komponist ved konservatoriet i St. Petersburg, og er ved at skabe sig et gedigent navn som filmkomponist:
Han er i 2017 tildelt Carl-prisen (musikforlæggernes store komponistpris), han har bl.a. skrevet musik til thrilleren
“Flaskepost fra P” (efter Jussi Adler Olsens bog), og har – sammen med den islandske komponist, Johann Johannsson –  skrevet musik til det internationale filmdrama om Stephen Hawkings life, “The Theory of Everything”.

Nicklas er højaktuel med musik til succesfilmen ”Becoming Astrid” – på dansk “Unge Astrid” – om Astrid Lindgrens ungdom og liv.
Se meget mere og lyt også til hans klassiske musikværker her 

 

Ved den efterflg. ekstraordinære Generalforsamling fik vi efterfølgende tilslutning til udvidelsen af foreningens fokusområde til også at omfatte nordisk musik, og til forslaget om at ændre foreningens navn til  Nordisk-Russisk Musikforening

Og vi præsenterer straks næste koncert
Onsdag d. 27. marts 2019 kl 20

Foreningens nye formand, pianisten Pål Eide, indleder her sit duosamarbejde med sin gode ven og nu også bestyrelsesmedlem i foreningen, den fabelagtige violinist, Aleksander Kølbel.

De vil præsentere os for noget af det bedste, der (nogensinde iflg Pål Eide selv) er skrevet for violin og klaver, nemlig
sonate nr. 3 af Grieg og sonate nr. 2 af Prokofiev.

Se mere om Pål Eide her      – og om Aleksander Kølbel her

Koncerten og værkerne introduceres med vid og bid af musikhistorikeren og forfatteren, Mogens Wenzel Andreasen, som i november 2018 fik udgivet sin nyeste komponistbiografi – om Grieg. Han har tidligere skrevet om Prokofiev, så vi kan
love en interessant, dramatisk, interaktiv og  – morsom aften !!
Vin og vand forefindes som sædvanligt i baren til 20 kr.

Tirsdag d. 30.april 2019

Får vi langt om længe igen besøg af et ensemble:   Rudersdal Kammersolister, et herligt nyt ungt, men dybt professionelt ensemble, læs mere om dem her

Programmet vil bl.a. bestå af smuk, nærmest impressionistisk  ny svensk musik af den spændende unge komponist,  Britta Byström  og sjælden musik af  den georgiske komponist,  Giya Kancheli (1935). Kancheli blev uddannet og startede sin komponistvirksomhed under Sovjet perioden.

Program præsenteres af den altid veloplagte Mogens Wenzel Andreasen og udgøres af:

Britta Byström: “Inte-Nudda-Golv” for strygetrio

Giya Kancheli: “Time … and Again” for strygetrio

Britta Byström: “Love in the Afternoon” for klavertrio

Giya Kancheli: “In L’Istesso Tempo” for klaverkvartet